EEN NADENKERTJE:

Bovenop een pot gevuld met granen werd een muis geplaatst.
Hij was zo blij om zoveel voedsel om hem heen te vinden dat hij niet langer de behoefte voelde om rond te rennen op zoek naar voedsel. Nu kon hij gelukkig zijn leven leiden.

Na een paar dagen van de granen te hebben genoten, bereikte hij de bodem van de pot.

Plotseling realiseert hij zich dat hij vast zat en er niet meer uit kon komen. Hij is nu volledig afhankelijk van iemand die granen in de pot doet om te overleven.

Hij heeft nu geen andere keuze dan te eten wat hij krijgt.
Een slaaf van zijn situatie.

Een paar lessen om hieruit te leren:

1. Plezier op korte termijn kan leiden tot valkuilen op lange termijn.

2. Als dingen gemakkelijk gaan en je je op je gemak voelt, wordt je afhankelijk.

3. Als je je vaardigheden niet gebruikt, verlies je meer dan je vaardigheden. Je verliest je keuzes en vrijheid.

4. Vrijheid komt niet gemakkelijk, maar kan snel verloren gaan. NIETS komt gemakkelijk in het leven en als het gemakkelijk gaat, is het misschien niet de moeite waard.

Vervloek je worstelingen niet maar omarm ze.
Ze zijn je zegeningen in vermomming.
Leer van deze lessen.

#waarligtjouwgrens
#hetstoptalswijneezeggen
EEN NADENKERTJE: Bovenop een pot gevuld met granen werd een muis geplaatst. Hij was zo blij om zoveel voedsel om hem heen te vinden dat hij niet langer de behoefte voelde om rond te rennen op zoek naar voedsel. Nu kon hij gelukkig zijn leven leiden. Na een paar dagen van de granen te hebben genoten, bereikte hij de bodem van de pot. Plotseling realiseert hij zich dat hij vast zat en er niet meer uit kon komen. Hij is nu volledig afhankelijk van iemand die granen in de pot doet om te overleven. Hij heeft nu geen andere keuze dan te eten wat hij krijgt. Een slaaf van zijn situatie. Een paar lessen om hieruit te leren: 1. Plezier op korte termijn kan leiden tot valkuilen op lange termijn. 2. Als dingen gemakkelijk gaan en je je op je gemak voelt, wordt je afhankelijk. 3. Als je je vaardigheden niet gebruikt, verlies je meer dan je vaardigheden. Je verliest je keuzes en vrijheid. 4. Vrijheid komt niet gemakkelijk, maar kan snel verloren gaan. NIETS komt gemakkelijk in het leven en als het gemakkelijk gaat, is het misschien niet de moeite waard. Vervloek je worstelingen niet maar omarm ze. Ze zijn je zegeningen in vermomming. Leer van deze lessen. #waarligtjouwgrens #hetstoptalswijneezeggen
1 Reacties 0 x Gedeeld 387 Bekeken 0 Reviews