Uitleg


Om gebruik te maken van Timeboek hebben we een leuke handleiding gemaakt, mocht u nog vragen hebben na het lezen van de handleiding dan kunt een een E-mail sturen naar info@timeboek.nl 

1) Hoe maak ik een account aan.
Als u bij de aanmeld pagina bent kunt u eenvoudig een account aanmaken door de gegevens in te vullen die er worden gevraagd,
Hou er rekening mee dat de gebruikersnaam aan elkaar vast moet en dat het wachtwoord minimaal 6 tekens moet hebben.

Zodra u zich heeft aangemeld dan krijgt u een bevestigingsmail in uw mailbox, heeft u die niet ontvangen dan is de kans groot die de mail in uw spam box zit.
Open de mail en volg de instructie om uw account af te ronden

Zodra u bevestigd heeft dat het uw account is, komt u in een nieuw scherm ( 3 stappen plan ) om uw gegevens in te vullen, bv uw profielfoto en cover foto te plaatsen.

Zodra u dit gedaan heeft kunt u uw pagina eigen maken, zo kunt u op zoek naar groepen, pagina's, evenementen, blogs, marktplaats, dit is allemaal te vinden in het linker menu.
Zodra u op een link klikt kunt u zelf ook een pagina of een groep, blog aanmaken, of verkoopt uw gebruikte goederen.

2) Account Instellingen: Bij de instellingen kunt uw gegevens aanpassen.
* Wijzig profiel: Hier kunt u uw omschrijving, werk, locatie, onderwijs, sociaal links aanpassen
* Beveiliging instellingen:  Hier kunt u uw wachtwoord aanpassen of uw sessies beheren of uw account verifiëren.
* Privacy: Hier kunt u de Chat in of uitschakelen, wie u kan porren en wie niet, wel of geen nieuwsbrief willen ontvangen, wie er iets op uw tijdlijn kan plaatsen, wie uw gegevens, relatie, geslacht, geboortedatum, basis informatie, werk, locatie, opleiding, overige informatie, uw vrienden, kunnen zien, of wie er op uw tijdlijn foto's mogen plaatsen
* Meldingen: Hier kunt u het geluid aan en uitzetten van de Chat of van de berichten, ook kunt u hier aangeven waar u een mail van wil ontvangen.
* Gekoppelde accounts: Hier kunt u zien of u een account hebt gekoppeld.
* Verifiëren: Hier kunt u uw account verifiëren, doormiddel van 2 foto's te plaatsen.
* Blokkeren: Hier kan je personen blokkeren die jou lastig vallen, hou er wel rekening mee zodra je iemand hebt geblokkeerd dat deze persoon niks meer van je kan zien op Timeboek en je ook niet kan uitnodigen voor een evenement.
* Mijn informatie: Hier kan je informatie downloaden van je eigen gebruik op Timeboek, je kan er voor kiezen om alles te downloaden of de informatie afzondelijk van elkaar.
* Account verwijderen: Hier kunt u eenvoudig uw account verwijderen met al uw gegevens en foto's, let op als u eenmaal uw account verwijderd heeft, dan is hij ook echt van onze server verwijderd en is dat niet meer terug te halen.

3) Taal aanpasssen
Als u een andere taal wil selecteren dan kunt u dat doen om links onder aan de site op Dutch te klikken, daarna verschijnt er een pop-up en kunt een andere taal selecteren.


4) Zoeken
De zoek functie werkt als volgt, u typt in de zoekbalk wat u wil zoeken op Timeboek, bijvoorbeeld een persoon of een onderwerp, daarna klikt u op "Zoeken op Timeboek" zodra u dit heeft gedaan heeft u keuze uit 6 icoons optie die u nu kunt gebruiken, hier kunt u op klikken, als je BV op personen klikt dan komt de persoon tevoorschijn die je zoekt.

5) Vertel uw verhaal
Om zelf iets op uw tijdlijn te plaatsen dan klik je op "vertel uw verhaal" daar kunt u uw verhaal, of een link plaatsen, door het uitklap menu is het makkelijk om ook zo foto's of bestanden, geluid of gif plaatjes toe te voegen. Ook kan je je inchecken waar je bent of een spraakmemo achter laten, of je maakt een poll, blog, album aan

6) Vacature plaatsen
Om een vacature te plaatsen maak je eerst een pagina aan, zodra je dit hebt gedaan dan kan je vanuit je pagina vacatures plaatsen, dit gaat als volgt: je klikt op vertel uw verhaal, dan krijg je een popup en daar selecteer je Vacatures, klik hier op en volg dan verder de aanwijzingen.