Breaking News!!!

Duitse media keren zich tegen overheid: ‘Niet-gevaccineerden worden bedreigd’

Duitse media tegen coronabeleid vaccinatieplicht
Nu de plannen van de Duitse overheid, om niet-gevaccineerden langzaam uit de samenleving te verbannen, zijn uitgelekt, schreeuwt men – terecht – moord en brand bij onze oosterburen. Ook de Duitse media vindt het beleid van Bondskanselier Angela Merkel veel te ver gaan. Zij zien een ‘autoriteit staatsapparaat’ ontstaan en spreken zich daarom uit tegen de overheid.

Die Welt is één van de kranten die via Ulf Poschardt fors uithaalt richting Merkel en haar beleid. Auf dem Weg in den autoritären Staat fällt das nächste Tabu, zo luidt de kop van het artikel, wat vrij vertaald betekent: Op weg naar de autoritaire staat valt het volgende taboe. Volgens Die Welt hebben de huidige maatregelen nog maar weinig te maken met het bestrijden van het coronavirus, maar is het een pakket om de bevolking volledig te controleren. “Geschonden vertrouwen in de rechtsstaat is moeilijk te genezen. Het wantrouwen blijft. De controle- en restrictiefeestjes van de Duitse politiek als zogenaamde coronamaatregelen gaan verder”, zo schrijft het medium. Er wordt tevens verwezen naar de eerdere ‘massale inbreuk op grondrechten’ en naar de nieuwe aankondiging dat Duitsland gericht en grootschalig gaat controleren aan de grens, iets wat voorheen als volstrekt ondenkbaar werd geacht.

Dat de zogenaamde wappies gelijk krijgen, wil Die Welt ook even benadrukken. Volgens hen moet iedereen nu kunnen zien wat er gaande is. “Je hoeft geen complotdenker te zijn om met groeiend argwaan te kijken naar het wegvallen van taboes en de vorming van een ‘autoritair staatsapparaat'”, zo schrijft de krant.

Verrassend dat Telegraaf ook hier een bericht over plaatst, dan wel als enige krant.
'Felle kritiek op keiharde Duitse corona-aanpak: ’Op weg naar autoritaire staat’'
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1718332516/felle-kritiek-op-keiharde-duitse-corona-aanpak-op-weg-naar-autoritaire-staat

Rody van Kuijen

https://trendinghashtag.nl/nieuws/coronavirus/duitse-media-keren-zich-tegen-overheid-niet-gevaccineerden-worden-bedreigd/
Breaking News!!! Duitse media keren zich tegen overheid: ‘Niet-gevaccineerden worden bedreigd’ Duitse media tegen coronabeleid vaccinatieplicht Nu de plannen van de Duitse overheid, om niet-gevaccineerden langzaam uit de samenleving te verbannen, zijn uitgelekt, schreeuwt men – terecht – moord en brand bij onze oosterburen. Ook de Duitse media vindt het beleid van Bondskanselier Angela Merkel veel te ver gaan. Zij zien een ‘autoriteit staatsapparaat’ ontstaan en spreken zich daarom uit tegen de overheid. Die Welt is één van de kranten die via Ulf Poschardt fors uithaalt richting Merkel en haar beleid. Auf dem Weg in den autoritären Staat fällt das nächste Tabu, zo luidt de kop van het artikel, wat vrij vertaald betekent: Op weg naar de autoritaire staat valt het volgende taboe. Volgens Die Welt hebben de huidige maatregelen nog maar weinig te maken met het bestrijden van het coronavirus, maar is het een pakket om de bevolking volledig te controleren. “Geschonden vertrouwen in de rechtsstaat is moeilijk te genezen. Het wantrouwen blijft. De controle- en restrictiefeestjes van de Duitse politiek als zogenaamde coronamaatregelen gaan verder”, zo schrijft het medium. Er wordt tevens verwezen naar de eerdere ‘massale inbreuk op grondrechten’ en naar de nieuwe aankondiging dat Duitsland gericht en grootschalig gaat controleren aan de grens, iets wat voorheen als volstrekt ondenkbaar werd geacht. Dat de zogenaamde wappies gelijk krijgen, wil Die Welt ook even benadrukken. Volgens hen moet iedereen nu kunnen zien wat er gaande is. “Je hoeft geen complotdenker te zijn om met groeiend argwaan te kijken naar het wegvallen van taboes en de vorming van een ‘autoritair staatsapparaat'”, zo schrijft de krant. Verrassend dat Telegraaf ook hier een bericht over plaatst, dan wel als enige krant. 'Felle kritiek op keiharde Duitse corona-aanpak: ’Op weg naar autoritaire staat’' https://www.telegraaf.nl/nieuws/1718332516/felle-kritiek-op-keiharde-duitse-corona-aanpak-op-weg-naar-autoritaire-staat Rody van Kuijen https://trendinghashtag.nl/nieuws/coronavirus/duitse-media-keren-zich-tegen-overheid-niet-gevaccineerden-worden-bedreigd/
Felle kritiek op keiharde Duitse corona-aanpak: ’Op weg naar autoritaire staat’
Wie een blik op de Duitse kranten werpt, ziet dat de media zonder uitzondering kritisch en soms ronduit alarmistisch reageren op de nieuwste set aan maatregelen die worden voorbereid door de Duitse regering. Niet-gevaccineerde burgers zouden vrijwel nergens meer toegang krijgen. Aan de grens komt bovendien strenge controle op mensen die terugkeren van vakantie. „Een methode van terrorismebestrijding wordt ingezet bij onschuldige families.”
Leuk
1
0 Reacties 0 x Gedeeld 134 Bekeken 0 Reviews