Z Aangiften tegen Hugo de Jonge gaan de prullenbak in: 'Geen aanknopingspunten'

De procureur-generaal bij de Hoge Raad ziet geen aanknopingspunten voor een strafrechtelijk opsporingsonderzoek na twee aangiften van Kamerlid Wybren van Haga tegen voormalig coronaminister Hugo de Jonge.

De aangiften tegen De Jonge gingen over zijn coronabeleid en uitspraken die de minister deed. In de visie van de procureur-generaal heeft De Jonge zich niet schuldig gemaakt aan een ambtsdelict of in strijd met de Grondwet gehandeld.

Discriminatie
De eerste aangifte van Van Haga gaat over het invoeren van het coronatoegangsbewijs en uitspraken van De Jonge over ongevaccineerden. Volgens de aangifte was sprake van beroepsmatige discriminatie, groepsbelediging en het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld.

In de uitleg wijst de procureur-generaal erop dat in hoger beroep al in februari is geoordeeld dat de invoering van het coronatoegangsbewijs niet onrechtmatig was. "Van verboden discriminatie tussen gevaccineerden en ongevaccineerden was volgens de burgerlijke rechter geen sprake." Ook de vermeende discriminatie van ongevaccineerden biedt volgens de procureur-generaal geen aanknopingspunten, want dat is een zeer diverse groep die niet valt onder specifieke discriminatiegronden, ook niet wegens 'levensovertuiging'.

Z Aangiften tegen Hugo de Jonge gaan de prullenbak in: 'Geen aanknopingspunten' De procureur-generaal bij de Hoge Raad ziet geen aanknopingspunten voor een strafrechtelijk opsporingsonderzoek na twee aangiften van Kamerlid Wybren van Haga tegen voormalig coronaminister Hugo de Jonge. De aangiften tegen De Jonge gingen over zijn coronabeleid en uitspraken die de minister deed. In de visie van de procureur-generaal heeft De Jonge zich niet schuldig gemaakt aan een ambtsdelict of in strijd met de Grondwet gehandeld. Discriminatie De eerste aangifte van Van Haga gaat over het invoeren van het coronatoegangsbewijs en uitspraken van De Jonge over ongevaccineerden. Volgens de aangifte was sprake van beroepsmatige discriminatie, groepsbelediging en het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld. In de uitleg wijst de procureur-generaal erop dat in hoger beroep al in februari is geoordeeld dat de invoering van het coronatoegangsbewijs niet onrechtmatig was. "Van verboden discriminatie tussen gevaccineerden en ongevaccineerden was volgens de burgerlijke rechter geen sprake." Ook de vermeende discriminatie van ongevaccineerden biedt volgens de procureur-generaal geen aanknopingspunten, want dat is een zeer diverse groep die niet valt onder specifieke discriminatiegronden, ook niet wegens 'levensovertuiging'.
Leuk
Lachen
2
0 Reacties 0 x Gedeeld 401 Bekeken 7 0 Reviews